Ošatky z lisované celulozy, mouky, koření, bonbony a další dobroty do Vaší spižírny
Perníkové koření je směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Naše perníkové koření je skvělé do litého perníku i vánočních perníčků. Na 1 kg těsta dáváme přibližně 2 lžíce perníkového koření. Aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, "cupcake", nebo koláčů. Pečení perníku má ve střední evropě neuvěřitelně dlouhou tradici. Byli to vlastně první cukráři a jako jediní připravovali sladké pečivo. Původně to bylo kořeněné pečivo slazené mede
Jedinečné spojení energie, podpůrných účinků a chuti čajů Santée. Plná ovocná chuť zralé švestky. Foliový hygienický přebal jednotlivých sáčků umožňuje uchování všech účinných a aromatických látek. Složení: ibišek, šípek, list ostružiny, skořice, aroma, kořen čekanky, kyselina citrónová, švestka 0,05%, sukraloza 0,05% 20 x 2,5g
Prémiové čaje Santée - jedinečné spojení plné ovocné chuti, příznivého zdravotního působení bylin a pozitivní energie. Prémiové ovocno-bylinné čaje Santée jsou vyráběny pod přísnou kontrolou jakosti z nejvybranějších přírodních surovin. Fóliový hygiencký přebal jednotlivých sáčků umožňuje uchování všech účinných a aromatických látek a zaručuje vynikající kvalitu čajů Santée.Obsah:10x Čaj Santée - Limetka & Echinacea10x Čaj Santée - Malina & Ginkgo10x Čaj Santée - Jahoda & Aloe Vera10x Čaj Sant
Jedinečné spojení energie, podpůrných účinků a chuti čajů Santée. Osvěžující chuť limetky a prokázané příznivé zdravotní účinky echinacey. Foliový hygienický přebal jednotlivých sáčků umožňuje uchování všech účinných a aromatických látek. Osvěžující chuť limetky a prokázané příznivé zdravotní účinky echinacey přispěly k vytvoření této jedinečné lahodné a zdravé čajové kompozice. Echinacea stimuluje a podporuje imunitu organismu a působí protizánětlivě, antibakteriálně a antivirově. 20 x 2,5g Složení
Výběr 5 variací ovocno-bylinných čajů v jedné krabičce.LIMETKA a ECHINACEA Složení: jablko, šípek, list ostružiny, citrónová tráva, oplodí citronu, aroma, kořen čekanky, echinacea (3 %), kyselina citrónová, kyselina jablečná, limeta (1 %).MALINA a GINKGO Složení: ibišek, jablko, šípek, lékořice, aroma, oplodí pomeranče, kyselina citrónová, plod maliny (5 %), list gingka (3 %).HRUŠKA a ŠAFRÁN Složení: jablko, šípek, lékořice, aroma, ibišek, oplodí pomeranče, kyselina citrónová, hruška (2 %), šafrán (0,1 %)
100% arabica Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti s nádechem čokolády a nízkou kyselostí, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo.Má vyvážené a plné tělo s náznakem příchuti oříšků a čokolády. Balení 250g s ventilkem pro uchování aroma. Káva je čerstvě pražená v České republice. ACIDITA 1 INTENZITA CHUTI 3 STUPEŇ PRAŽENÍ 3 Na výběr celé zrno i mletá káva.
Tato 100% arabika je pěstovaná ve vulkanické půdě v předhúří jihoamerických Kordiller /Andy/ ,které dává místní kávě výtečnou chuť Má lahodnou chuťovou plnost a výrazné aroma po ovoci. Káva je často popisována jako sametová a má velice vyváženou chuť. Káva Kolumbie náleží k nejkvalitnějším sólo druhům na našem trhu. Svou jakostí uspokojí velmi náročného milovníka kávy. Intenzivní jemná vůně a chuť zaručují lahodný nápoj. 250g v sáčku s ventilkem pro uchování aroma Čerstvě praženo v České republice Na vý
100% arabica Panamská káva je proslulá svou příjemně lehkou, oříškovou chutí a celkovou vyvážeností. Tato Arabika z vysokohorských oblastí patří k jedněm z nejlepších káv na světě. ACIDITA 1 INTENZITA CHUTI 3 STUPEŇ PRAŽENÍ 3 Balení 250g s ventilkem pro zachování aroma. Čerstvě praženo v České republice Na výběr celé zrno nebo mletá.
100g pražená mletá káva Káva pražená pomalým klasickým způsobem je připravena z vybraných přírodních surovin z horských masivů Jižní a Střední Ameriky. Vyniká příjemnou kávovou chutí, která je patrná při každém způsobu přípravy. ACIDITA 1 INTENZITA CHUTI 3 STUPEŇ PRAŽENÍ 2
GABÍK - BRUSINKA 200 ML S FRUKTÓZOU Unikátní ovocný nápoj s vlastním postupem výroby, který zaručuje složení bez chemie (éčka, konzervanty, aromata, barviva...) a zároveň plnou a výraznou chuť ovoce. „Farmářské nápoje" se vyrábějí z celých kusů ovoce, čili jsou velmi bohaté na dužinu. Gabík skvěle padne do ruky a vejde se i do kabelky nebo batohu! Složení: voda, 25 % brusinka, fruktóza. Nutriční hodnoty (100 ml): Energetická hodnota: 207 kJ / 49 kcalTuky: 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g)Sacharid
Citrusový pektin Na výrobu zavařenin.(želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů. Balení 70g Čistě přírodní pektin z citrusových plodů je skvělé zahušťovalo. Marmelády, želé, sirupy, džemíky ....A pozor: při použití citrusového pektinu lze snížit poměr
Skořice mletá se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská). Použití skořice v kuchyni Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (Jihovýchodní Asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indick
Citronová kůra mletá je jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Citronová kůra pochází z citronů pěstovaných speciálně pro kůru. To znamená bez použití chemických látek, kterými se chrání plod před vysycháním a plísněmi. Naše citronová kůra má světle žlutou barvu, protože neobsahuje síru pro stabilizaci barvy. Balení: Sáček 30 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. J
Pomerančová kůra mletá Aromatická pomerančová kůra se používá při pečení moučníků nebo čajového pečiva. Špetku pomerančové kůry můžeme přidat i do omáček nebo do směsí koření při pečení ryb. Pomerančová kůra obsahuje nejvíc aromatických látek z celého plodu. Je zdrojem aromatických olejů, které dávají ovoci typickou vůni. V kůře není obsažena žádná kyselina, proto v kůře chybí tradiční kyselá chuť všech citrusů. Pomeranče jsou pěstované speciálně pro zpracování kůry, a proto nejsou ošetřeny chemickými pří
Hřebíček celý Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína. Balení: Sáček 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Kořenka 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyro