Velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku. Prodejna v Brně na rohu Zahradnické a Poříčí - vchod z ulice Poříčí, otevřeno po-pá 10-18h
Guduči je vytrvalá liánovitá rostlina pocházející z Indie, Barmy a Srí Lanky. Patří do skupiny antioxidantů, má vliv na duševní pohodu, známý je její adaptogenní efekt. Přispívá k udržení normální funkce dýchací soustavy, podporuje imunitní systém. Má vliv na celkové zdraví organismu, blahodárně působí na funkce jater a kůže, ovlivňuje metabolismus tuků. Normalizuje hladinu cukru v krvi, doporučuje se pro harmonizaci zdraví močových cest a funkce ledvin. Doporučené dávkování a způsob užití: Jednu čajovou
Guduči je vytrvalá liánovitá rostlina pocházející z Indie, Barmy a Srí Lanky. Patří do skupiny antioxidantů, má vliv na duševní pohodu, známý je její adaptogenní efekt. Přispívá k udržení normální funkce dýchací soustavy, podporuje imunitní systém. Má vliv na celkové zdraví organismu, blahodárně působí na funkce jater a kůže, ovlivňuje metabolismus tuků. Normalizuje hladinu cukru v krvi, doporučuje se pro harmonizaci zdraví močových cest a funkce ledvin. Doporučené dávkování a způsob užití: Jednu čajovou
Kari madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť kari madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti-kyselina citronová.
Kari madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť kari madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti-kyselina citronová.
Kari madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť kari madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti-kyselina citronová.
Thajské kari je kořenící přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy, které obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. SLOŽENÍ: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule. POUŽITÍ: Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách. SKLADOVÁNÍ: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Thajské kari je kořenící přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy, které obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. SLOŽENÍ: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule. POUŽITÍ: Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách. SKLADOVÁNÍ: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Thajské kari je kořenící přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy, které obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. SLOŽENÍ: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule. POUŽITÍ: Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách. SKLADOVÁNÍ: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Použití:Koriandr plod je vhodný zejména k přípravě indické kuchyně – kuřecí maso, rýže. Dále s ním můžeme dochutit houby, červenou řepu a lilek. Zajímavé je, že jej lze přidat do sladkých pokrmů, jako jsou sušenky nebo ovocné dorty. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s hruškou a jablkem. Často je součástí různých kořenicích směsí, nejčastěji kari.
Použití:Koriandr plod je vhodný zejména k přípravě indické kuchyně – kuřecí maso, rýže. Dále s ním můžeme dochutit houby, červenou řepu a lilek. Zajímavé je, že jej lze přidat do sladkých pokrmů, jako jsou sušenky nebo ovocné dorty. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s hruškou a jablkem. Často je součástí různých kořenicích směsí, nejčastěji kari.
Použití:Koriandr plod je vhodný zejména k přípravě indické kuchyně – kuřecí maso, rýže. Dále s ním můžeme dochutit houby, červenou řepu a lilek. Zajímavé je, že jej lze přidat do sladkých pokrmů, jako jsou sušenky nebo ovocné dorty. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s hruškou a jablkem. Často je součástí různých kořenicích směsí, nejčastěji kari.
Sambal je velice ostrá směs koření, která se využívá zejména v kuchyních jihozápadní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek. Použití: Sambal doporučujeme a grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamži
Sambal je velice ostrá směs koření, která se využívá zejména v kuchyních jihozápadní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek. Použití: Sambal doporučujeme a grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamži
Sambal je velice ostrá směs koření, která se využívá zejména v kuchyních jihozápadní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek. Použití: Sambal doporučujeme a grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamži
ZELENÝ ČAJ LISTOVÝ JEMNÉ DRCENÝ | Centrum bylin Tradiční užití: 8g čaje, 0,4l vody, teplota 90C, doba louhování - 3 minuty. Výrobce: Ing. Petr Bezecný, Pěkná 44 Brno